Jannelångbenjävel...

Kom precis på mig själv med att ha på Janne Långben junior på tv. Byt inte kanal för all del! Är dessutom världsmästare på att lyckas tappa bort fjärrkontrollen i soffan så jag måste leta ett tag innan jag får bort den där minilångbenjävel från tv:n. Byter till Wild Kids istället. Ny säsong och allt! Följde det faktiskt förra omgången. Eller var det så att det alltid var repris på söndagar och man slötittade på det när man var bakis? Kommer inte ihåg, men jag gillart i alla fall :)

Är ensam hemma och är liiite rastlös men vill egentligen inte göra nåt. Har ingen lust att gå ut och vill inte städa vilket jag borde göra. Sitter här framför datorn och fördriver tid istället. Därav alla inlägg idag...

LOVE!

Like a virgin...

Madonna kommer till Ullevi den 9 augusti.
Hade varit riktigt roligt att gå, men det blir nog skitsvårt att få tag på biljetter. Internetsidor och telefonlinjer kommer nog braka sönder och samman 09.00 den 9 februari då biljetterna släpps... De kostar dessutom mellan 725 och 1225 kr. Så typiskt att biljetterna till sommarens bästa konserter alltid släpps i februari när man är fattig som en kyrkråtta (varför är man alltid det för övrigt??). Vi får la se om det blir ett Ullevibesök i sommar eller inte...


Vb:

MMS

lite dans blev det visst ikväll! Over and out.


Den här slängde min kollega Lotta

MMS

Den här slängde min kollega Lotta upp på bordet precis! Snart är första raden avverkad... Lite för tidigt på dagen va Anna? Och Jonas, jag kan se din reaktion framför mig när du läser detta inlägg ha ha! Ha en skön fredag! Tjing tjong!


Sommar 2009...

Tror jag ska skaffa mig en schysst baddräkt till sommaren. Känns som att det kvittar om jag blir brun på magen eller inte... Vill ha en klassisk modell, inget krusidull. Har hittat en fin från HM. Let me know om ni ser fler snygga nånstans! Det är ju inte jättebråttom direkt... Det är stort nog för mig att i maj någon gång ta steget och köra utan strumpor i de små vårskorna! Eller ja, små och små. Drar ju storlek 40 men någon sa en gång till mig att "vackra blommor har stora blad". Sött!

 
HM 198 riksdaler!

That's all for tonight people! Peace out...


Har ni vägarna förbi konsum avenyns ekob

MMS

Har ni vägarna förbi konsum avenyns ekobutik tycker jag att ni ska gå in o köpa en pampig parma! Helt sjukt god! Med parmesandressing och surdegsbröd till. I LOVE!


Bättre sent än aldrig blogg.se....

Okej, nu trillade mobilinläggen från förra veckan in på rad. Blogg.se får nog se över mobilfunktionen tror jag! Vill bara förtydliga att det var i lördags jag var på revy. Springer ju inte på sådana festligheter en vanlig tisdag! SEE YA FOLKS!

Ikväll är jag och jessica x 2 på r

MMS

Ikväll är jag och jessica x 2 på revy i Karlskoga. Mkt torra skämt men snittarna var ok... Puss!


Hittade en katalog på jobbet när j

MMS

Hittade en katalog på jobbet när jag städade där man kunde beställa "world's largest ear"! Det fanns en massa andra sjuka grejer som en gummirumpa man skulle öva injektioner på. Malin är du bekant med en sådan stjärt? :-) allt var ju självklart i utbildningssyfte men folk med annorlunda läggning kan säkert hitta intressanta grejer i den katalogen... KRAM!


Slarvmaja...

Detta inlägg är inget för er pedanter. Kollar ni detta kanske ni säger upp bekanskapen med mig. Jag är faktiskt en ganska bra tjej trots denna lilla egenskap jag besittter. Jag-strör-gärna-och-ofta-grejer-runt-omkring-mig-överallt-och-orkar-inte-diska-just-nu-egenskapen kan vi kalla den för... Men kära slarvmajor, se och njut och känn er som hemma!


Någon som vill komma och diska, alternativt sponsra med en diskmaskin??


Väskan från i helgen står fortfarande halvuppackad... Kan ju lika gärna plocka kläder härifrån som ur garderoben!


Mina jeans lägger sig gärna på golvet tillsammans med strumporna efter en hård arbetsdag!

Försöker bättra mig, lovar! Tur att jag har Jonis som har förmågan att svepa över vårt hem likt en virvelvind och sen är allt städat och fint. Brukar få bakläxa på dammsugningen då jag gärna dammsuger runt och inte under saker... Förlåt alla pedanter, jag ska bättra mig som sagt! Puss o kram, nu ska jag trava ned till Friskis och träna.



Jag gillart!

Lite underhållning med Beyonce och JT. Tycker det är viktigt att bjuda på sig själv! Så gå ut och bjud på er själva imorrn!



En dag på jobbet...

Har funderat lite över människor som jag skulle vilja följa med en dag på jobbet. Här är min lista:

1. Min syster. Vad gör hon egentligen där på Ica? Jag har ju aldrig lyckats lära mig hennes titel (sorry syrsan!) så om jag fick följa med henne en dag så kanske jag äntligen skulle hajja. Har ju hört att hon får va med på chokladprovning emellanåt och det gillar ju jag =)  Sniffa på sköljmedel och åka till shampofabriker skulle jag också kunna gå med på...

2. Min vän Linda W. Linda är liksom jag lärare, men hon är ju utbildad sådan och har en 5-6:a här i Göteborg. Skulle vara otroligt spännande att se Linda vara fröken men även få sig en inblick i hennes arbetsdag. Det bästa skulle nog vara att få känna känslan av att sluta 12.00 en fredag... Skämt å sido. Har hört att Linda är en mycket duktig lärare! 

3. Min vän Malin. Malin är sjuksköterska och världsbäst på att sticka nålar i folks vener! Är det lite körigt att hitta en ven när patienten ska tappas på blod är det Malin alla ropar på, ha ha! Är så stolt över dig Malla! Tror Malin är en riktigt härlig solstråle där på Lasarettet och henne skulle jag vilja trava runt i korridorerna med en dag.

4. Carolina Gynning. Vad gör denna människa på dagarna egentligen? Glassigt eller lika stressigt som en annan har det en vanlig dag på kontoret?

5. Barack Obama. Undrar inte ni vad han gör under en dag egentligen?? Vilken tid börjar han på morgonen, får han nån gång ta sovmorgon eller? Har dom nån kick off eller...?

Lite varierande lista som ni kanske märker. Har ni några fler förslag?


Ryssan jag kommer och praoar nån dag! Just det, du ska ju va mammaledig nu... jag kommer och praoar på det istället!

LOVE!

Jobb

Sitter på annan plats och jobbar idag, lite ovant. Ska tillbaka till skolan sen i alla fall och stänga bygget. Nu måste jag jobba vidare, får underhålla er med ett inlägg lite senare ikväll. Ha det fint så länge!

Hemma nu!

Nu är jag hemma i Göteborg igen. Tack för skjutsen Johan G!! Återkommer, måste bege mig ut för att skaffa föda... Trodde att det skulle stå en stjärnkock här och laga trerätters när jag kom hem, men icke! Synd... Hade varit så gott. LOVE

Dagens lack...

Dagens lack är nr 98 Marrakech från Mavala. En liten smygstart på våren med denna fina korallfärg. Är barnsligt förtjust i färgen korall just nu så när jag hittade denna övergivna lilla flaska i mammas badrumsskåp tog jag den genast under mina vingar! För övrigt ser huden på min tumme ut att vara ungefär 93 år gammal på denna bild... Nice!

Mavalas lack sitter hyfsat bra, med tanke på priset men det blir alltid bäst om man använder under- och överlack.



LOVE!

Omröstning!!

Nu har jag bestämt mig för att skaffa nya glasögon, frågan är bara vilka? Tänkte ni skulle hjälpa mig. Måste  bestämma mig till på söndag innan jag åker hem till Göteborg igen! Så snälla, skriv en kommentar om vilket nummer ni tycker är snyggast på little moi!

  


Samma båge på båda bilderna, vi har döpt den till Emanuelle (kvinnlig och sensuell, hi hi!)

1. Fyrkantig båge, mörk upptill och ljus nedtill
2. Röd och lite mindre båge
3. Mörkbrun båge med gula inslag
4. Brun båge med lite rundning nedtill

Så snälla, skriv en kommentar så får jag lite lättare att välja. Har nog redan bestämt mig men det är roligt att se vad ni tycker!

Tåckar tåckar för hjälpen!

Min dröm...

Fick detta klipp från min systers man Jonas på Facebook. Tydligen har han snappat upp att jag gillar dans och att det som sker i klippet är min högsta dröm! Den dag detta sker mig ska jag jubla av glädje! Mina tjejkompisar har sedan länge vetat att detta är något jag velat uppleva. Cafeterian på Bregårdsskolan var en skitbra plats för detta scenario men jag väntade förgäves i tre år... Vem vet, det kanske händer när jag ska till Optikern i Kristinehamn idag! Ha ha! Titta och njut.



Visst drar man lite på smilbanden och önskade att man fick va med där på tågstationen och "do the mashed potatoe"? Ja ja, jag gjorde det i alla fall!

LOVE

Shopping i Degerfors!

 
Idag tog jag en sväng till Jessica på Presentbutiken i Degerfors för att hälsa på lite. Gick därifrån 900 kr fattigare! Uj så mycket fina saker de har där! Jag gick omkring som ett barn i en godisbutik och pekade på allt och sa: Åh, den var fin och den var fin (i en godisbutik hade jag dock sagt: åh, den såg god ut osv). Hade kunnat handla på mig en massa mer men plånboken sa nej... Måste ju i alla fall redovisa vad som inhandlades!


Liten smyckesväska från SNÖ som jag tänkt ha som kuvertväska istället, 125 riksdaler.
Otroligt förtjusande, inte sant?


Två par örhängen och ett härligt lila armband också från SNÖ. Rubbet kostade lite drygt 300 pengar.


En häftig "optikertavla" från Bruka Design. 495 pengar tror jag att den kostade.
Den gör sig mycket bättre i verkligheten än på bild måste jag meddela!

Kändes bra att jag en grå och trist dag som denna bidrog till konsumerandet i detta land som befinner sig i kristider. Man ska inte sluta konsumera, då går allt åt skogen. Glöm inte det!
Och dagen före lön också. Inte dåligt! Jag kände mig riktigt vuxen som ens hade pengar kvar på kontot dagen innan lön, ha ha!

Pussen och kramen på er vet ja!

Mobilbloggshaveri...

Har försökt underhålla er genom att mobilblogga under dagen men det har visst inte fungerat... Typiskt! Det dyker väl upp under morgondagen. Har iaf kommit fram till Degerfors nu och hunnit få lite mat i magen. Mamma och jag satte oss och kollade på konståkning och dog verkligen av skratt när ett av paren gjorde entré på isen. Hon, en liten japanska iförd nån liten färgglad tyrolerinspirerad, dockliknande liten volanklänning. Han iförd svarta trikåer och till det en midjekort dubbelknäpp blå kavaj som skulle likna en jeanskavaj från 80-talet... De var så omaka att vi vek oss av skratt i soffan, och ni som har hört min mamma när hon skrattar vet att hon inte ger sig i första taget. Speciellt inte när hon och min moster går i gång, ha ha!


Lyckades hitta en bild och ni ser ju själva, men det var mycket värre när man såg det på tv!

Sov gott!

Packat och klart...

Nu har jag packat min väska för att åka till Mami i Degerfors imorrn. Ska på begravning på torsdag så därför åker jag redan imorrn kväll... =(
Ska även försöka passa på att vila upp mig lite. Skönt med lite rekreation i de värmländska skogarna...Ska försöka ta en sväng till Maria och Felix och spela lite hockey. Hoppas jag hinner träffa Jessica och Isak också. Kanske blir lite tärningsspel om man har tur?!

Ta hand om de dina och gör någon glad imorgon genom att berätta hur mycket du tycker om honom eller henne!


Offensiva Degerfors!

GOD NATT!

Lilla Hudvårdsskolan...

Att lägga en mask ger huden det där lilla extra men det är många som tycker det är krångligt eller svårt att komma ihåg. Här har jag tyvärr inget supertips, som med peelingen och att ställa den i duschen i stället för långt in i badrumsskåpet. Det gäller nog bara att hitta en mask som man verkligen tycker gör något för huden och sen försöka komma ihåg att använda den så gott det går. 1-2 gånger i veckan brukar vara lagom, men lyckas man 1 gång varannan vecka till en början är ju det en bedrift, speciellt om man tidigare aldrig brytt sig om att använda mask.

Vad ska man då använda för mask? Maskens generella uppgift är att göra huden mjuk och len men sen finns ju masker med specifika uppgifter som att ge fukt eller göra rent på djupet. Några vanliga masker är:

Fuktmask
- Ger, som man hör på namnet, mycket fukt och passar en fuktfattig och yttorr hud. 

Lermask
-  Innehåller någon sorts lera. Kaolin är en vanlig vitlera som absorberar överflödigt talg och rengör på djupet. Därför passar en lermask till en fet eller en oren hud.

Peel off mask
- En mask som får torka efter appliceringen och sen kan dras bort. Döda hudceller och ytliga orenheter följer förhoppningsvis med. Ni som sett Christian Bale använda en sådan här mask i American Psycho vet hur det funkar... 

Närande mask
- Innehåller mycket näring, ofta i form av vitaminer, jästextrakt, rosextrakt m.m. Passar en mogen hud eller en torris.

Som sagt, det gäller bara att hitta en mask som passar just dig. Just nu bara älskar jag Gilda´s Calming Mask! En fuktgivande och lugnande mask som räddat mig denna vinter. Jag var yttorr och hade en massa "småkrafs" i pannan som nu försvunnit tack vare denna favorit. Jag använder den som en nattcreme och smörjer på ett tjockt lager som snabbt försvinner in i huden. Sen sover jag med masken och på morgonen är huden mjuk och go och har jättefin elasticitet. Gav en tub till min väninna Lisa som var alldeles röd och fnasig efter skidåkning i Sälen. Hon såg genast skillnad och blev jättefin efter att ha sovit med den!

Vill ni att jag köper ut åt er får ni säga till! 200 ml kostar 220 kr. Superbra pris!
Tuben på bilden innehåller 50 ml.



Ta hand om er!
LOVE


Och priset går till...

Har kollat idrottsgalan och det var faktiskt riktigt underhållande. Men vad hade hänt med Kajsa Bergqvist?? Hur svårt ska det vara för svenskarna att piffa upp sig lite när det är gala... Jonis sitter nu och ler åt Anneli Alhanko för han tyckte hon var så vacker. Han är söt min Jonis! Själv kan jag inte låta bli att få en klump i halsen vid sådana här tillställningar. Speciellt när man får se målgångar och lyckliga vinnare... Jag är så känslig! =)

Angående det gröna paketet måste jag göra Erika besviken och Christoffer glad.
Erika: du får nog ett paket nästa vecka när jag skickar fuktmasken! Om du ville ha den?
Christoffer: jag är nöjd med min foundation och kommer inte skicka tillbaka den!
Så vem är den lycklige? Trumvirvel....



Paketet går till herr Persson på Ängebäcksvägen! Hoppas denna blir bättre Ove, annars får Mia-måtta göra en insats och ta fram symaskinen =)

LOVE!


Mat!

Nu vankas fisksoppa och aioli á la Jonis och supergott surdegsbröd från Konsum (tog självbetjäningskassan idag och slapp köa, he he...) Återkommer senare och då ska jag avslöja vem som kommer få det gröna paketet i sin brevlåda imorrn! Pussi pussi på er!

Fimpa ciggen tjejer & killar...

När jag går till jobbet på morgonen möter jag ofta ungdomar som är på väg till skolan. Ofta möter jag tjejer i 13-14 års åldern med en cigg i näven. Åh vad trött jag bliiiir! Vill bara slita ciggen ur handen på dom och skälla ut dom! Tycker det är riktigt äckligt med rökning. En hälsofara, det luktar äckligt och som hudterapeut ser jag ofta kunder med otroligt taskig hud på grund av rökning. Nu är ju inte glåmig och grå hud med dålig blodcirkulation och förstorade kolsvarta pormaskar den mest sorgliga följden av rökning, men jag vill bara poängtera att man inte bara förstör sig inuti utan även utanpå... Finns inget äckligare än när man gör en portömning på en rökare och talget som kommer ut är svart och stinker rök... Ja ja, det var dagens lilla statement. Det finns säkert ni som inte håller med mig men nu vet ni var jag står i alla fall!


Friska lungor vs. rökarlungor...

En natt på stan...

Gårdagens kväll i Kungsbacka fylldes av allt från gamla kort från högstadiet, galna katter, pointsräkning, många skratt och en dansbandssångare i korvkön! Himla trevlig kväll, tack Linda för att vi fick komma till dig!


Fina tjejjor!


Linda är "redo"


Linda in action!


"Talk to the hand because the face ain't listening!"


Sveddan goes crazy och jag posar på toaletten...


Linda ville ta cykeln hem till Göteborg men jag lyckades övertyga henne om att vi tar bilen imorrn bitti i stället...

LOVE!

Hemkommen från Kungsbacka och nu s

MMS

Hemkommen från Kungsbacka och nu ska vi på en liten förlovningsmiddag hos Jonis bror. Grattis Mattias och Maria! Lägger upp bilder från igår lite senare... Vi hade mkt skoj vill jag lova! Puss så länge!


Kungsbacka here we are!

Okej, det blev en liten roadtrip till Kungsbacka idag för lite utgång! Vi drog till Linda Svedrin (heter Ericsson idag då hon är gift) ch nu ska vi ta oss mot centrum. Bilder kommer imorrn... Puss o kram!

Lördagsmys på stan...

Tränad och klar. Nyduschad och hungrig. Ska fiffa mig lite för att sen dra till stan och möta upp Linda. Vi brukar ha som lördagsnöje att glida runt på stan lite och göra av med pengar vi egentligen inte har! Vå får se om jag kommer hem med nåt spännande... Lugn kväll eller fest ikväll? Vi har inte bestämt oss ännu men man kanske får shoppa en gå ut outfit om det nu skulle bli så att vi bestämmer oss för fest. Bäst att va på den säkra sidan!

SEE YOU!


Såhär snygga blir Linda & jag när vi festar! It's in the eye of the beholder heter det va...

Herrljunga cider och chokladglass

MMS

Herrljunga cider och chokladglass med browniebitar i förgyllde min fredagskväll! Vi råkade visst trycka hela glasspaketet... Herrljunga cider är helt klart underskattat. Så sjukt gott,man klämmer lätt två flaskor! Och man slipper bakfyllan dan efter plus att man får flashbacks från nyårsafton -91 ungefär! Sov sött,ny dag imorgon att se fram emot. LOVE!


Me not like kö...

Vad är grejen med att jag alltid väljer fel kö?? Det slår verkligen aldrig fel. Jag avvaaktar, utvärderar de olika köerna och beroende på antalet människor i kön, mängden varor i deras korgar och kassörska väljer jag slutligen
den kö som jag anser går snabbast. Men jag väljer alltid fel kö ändå!
Det visar sig att kassörskan är inkompetent och inte ens har lärt sig PLU koden för tomater ännu. Jag jobbade i kassan på PRIX under gymnasiet och kommer fortfarande ihåg att tomater hade PLU kod 300!! Hur svårt kan det va liksom... (sorry alla ni kassörskor som gör er första dag, oftast har jag förståelse för er och respekterar det ni gör då jag själv suttit bakom det där bandet en gång i tiden). Eller så fattas en streckkod så att man måste ropa på personal från mejeriet som är så långt in i kylen att de inte hör utropet och det dröjer fleeeera minuter innan nån från mejeriet kommer. Eller så vet inte kunden hur man drar/sätter i sitt kontokort eller så hittar de inte sitt medlemskort och måste rota genom sin väska innan de inser att det ligger i jackfickan. Ja ni hör ju bara och ni känner säkert igen er!


Blää för köer!

Tacka vet jag ICA Maxi där man tar sin egen dosa, scannar sina egna varor, och betalar ut sig själv. I love!
Så. Gud vad skönt att få avreagera sig lite efter långt köande på Konsum Avenyn (det är värst där!). Kassörskan var söt i alla fall och jag fick en fin Coop-disktrasa innan jag gick!

Ha en skön fredagkväll mina vänner och alla som jag känner!
(och alla som jag inte känner men ni har nog inte hittat hit ännu...)

Ett grönt paket...

Nu är denna fredag äntligen slut och jag får gå hem. Har till och med jobbat över lite! Ska först gå och ta ut pengar till Christoffer som har sålt mineral foundation till mig idag, sen ska jag gå och köpa ett sånt där vadderat grönt paket som man skickar saker i till dom man tycker om. Så vi får se om nån av er får ett snart!


PUSS PÅ ER!

Antikrundan...

Ikväll är det Antikrundan från Karlskoga! Det är min hemstad tillsammans med metropolen Degerfors. Flyttade från Degerfors in till stora staden Karlskoga när jag började högstadiet. Men min mamma och Ove bor numera i Degerfors igen så jag är lite kluven när det gäller vart jag kommer ifrån. Brukar oftast säga Karlskogadegerfors och räkna det som samma ställe! Nåja, jag har tvingat mina arbetskamrater att titta på Antikrundan ikväll bara för att få höra hur de kära karlskogingarna pratar. Blir lite retad på jobbet ibland för min dialekt, som ändå inte är speciellt tydlig... Så titta nu på Antikrundan ikväll 20.00 och njut!

Sen har ni väl inte missat att Mia och Klara börjar den 25 januari?! Tabita min vän... Blir nog hur bra som helst. Sen måste jag ju titta för svt var faktiskt på mitt jobb och spelade in en scen till denna säsong! Nån ny karaktär som heter Görel tror jag. Hon är hunduppfödare och gick på manikyrkurs för att kunna piffa upp sina hundars klor. Det var i alla fall den korta förklaringen vi fick när de spelade in. Tyvärr fick jag aldrig äran att träffa Mia Skäringer, det var Klara som spelade denna roll... Mina elever är med som statister också så det ska bli roligt att se. Bara de inte klippt bort scenen.



Ha en trevlig kväll! Nu ska jag få tacopaj som Jonis gjort. Gud så gött! Lite tacomys som Tabita skulle ha sagt...

Hittade så vackert linne med brodyr på.

MMS

Hittade så vackert linne med brodyr på. Sprang in på HM på lunchen men kunde inte bestämma mig för om det satt snyggt eller vilken färg som var finast. Vad tycker ni? KRAM!


After work varje dag...

Idag lyser solen i Göteborg. Skönt! Har lite rast och Catharina och jag sitter och drömmer oss bort och längtar efter alla uteserveringar här på avenyn (jobbar på avenyn det är därför jag skriver "här på avenyn"). Vi ska gå på after work varje dag bestämde vi precis! Brukar ju inte bli så men man kan ju drömma lite... =)

Imorrn är det fredag, lovely!

Känsliga läsare varnas...

Okej kära läsare, ni får tycka att jag är sjuk i huvudet som fotat detta men jag var bara tvungen att dokumentera! Ni som varit på Espresso House på NK vet att det finns en liten övervåning där man kan sitta och fika (ni andra får försöka se det framför er). På denna lilla övervåning har man utsikt över entrén, kassadisken och några fåtöljer som hör till fiket. Rakt framför och nedanför oss sitter en man i en av dessa fåtöljer. Han är i 50-års åldern och klädd i kavaj och jeans. Linda råkar titta lite för noga på denna man och upptäcker
följande (jag fick zooma allt jag kunde och smyga lite snyggt med kameran):

Ser ni inte vad jag menar är ni blinda, och ja mannen på bilden har med texten att göra!

Vi har alltså första parkett där vi sitter och fikar! Karln sitter alltså precis vid entrén på NK och han breder verkligen ut sig i fåtöljen också. Här hymlas inte med nåt! Vi höll på att dö och Lisa fnissade som aldrig förr. Man blev ju inte direkt så sugen på sitt fika efter denna syn kan jag meddela... Det roligaste var nästan när killen vid bordet bredvid denna man reser sig upp för att klä på sig och upptäcker "paketet" i fåtöljen bredvid. Han vek sig av skratt samtidigt som han försökte få sin killkompis att kolla in det Gud välsignat denna man med. Sen ser de att vi sitter på övervåningen
och också dör av garv! Ha ha ha! Vilken fika, man ska då ha fått se det mesta...
Men som sagt, jag varnade er i rubriken så ni får skylla er själva om ni tittade =)

UPDATE! Har nu fått ny info. Det var Lisa som upptäckte le grande paket! Mkt viktigt att förtydliga. Ledsen om de inblandade tagit illa upp eller känt sig förbisedda ;)

Trevlig kväll!
LOVE

Fika efter jobbet på Espresso Hous

MMS

Fika efter jobbet på Espresso House med Linda o Lisa. Deras grova scones med cream cheese är gudomliga! PUSS!


Vår vs. Sommar...

Ett glas rosé och lite sommar skulle inte sitta helt fel nu. Eller vår i alla fall. Tycker nog mer om våren än om sommaren. Alla är ju bara ändå missnöjda på sommaren. Antingen är det för kallt. Eller för varmt. Eller för regnigt. Eller för molnigt. Ja ni känner kanske igen det... Våren är perfekt! Man kan ha byxor, t-shirt och en liten jacka eller kofta utan att svettas eller frysa. Blommorna slår ut och träden får små musöron. Sommaren är självklart underbar men det känns som att man ofta blir besviken på ett eller annat sätt. Ska försöka se till att årets sommar inte gör mig besviken!


Rosé en solig dag i Köpenhamn! Me like...

KRAM OCH GOD KVÄLL!

Götelaborg...

Kommer ni till Göteborg idag bjuder vi på äkta Göteborgsväder! Det vill säga regn i form av småspik som inte kommer uppifrån som normalt utan oftast underifrån, grå himmel (man vet inte riktigt när dagen går över i kväll för det är lika mörkt hela dagen), snålblåst och ca 2 plusgrader (vilket upplevs som -10 grader i denna stad).
Men gud vad jag gillar denna stad! På riktigt alltså!
Ha en skön tisdag (om det nu är möjligt...)
PUSS!

Ohh så gott...

Den vegetariska lasagnen blev faktiskt riktigt god! Var lite skeptisk till den faktiskt men det fick jag äta upp (dåligt skämt, men kunde inte låta bli!). Vill ni också laga en lika god lasagne hittar ni receptet här: http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15487


Lite gurka oxå, dagen till ära!

Sitter annars just nu och kollar på Guldbaggegalan. Så rätt att ha Johan Glans som programledare! En torr tillställning blev helt plötsligt ganska underhållande att kolla på. Mer Johan Glans åt folket! 

OVER AND OUT!

Vem vet mest? Jag!!

Nyss hemkommen från jobbet (måndag är min kväll att stänga bygget...) och har slängt in en vegetarisk lasagne i ugnen. Jonis hade gjort förjobbet men jag är allra bäst på att göra bechamelsåsen! Insåg när jag slängde mig i soffan att tv-prgrammet "Vem vet mest" har börjat igen! Perfekt kvällunderhållning och man får träna hjärncellerna lite. Tycker dessvärre Richard är lite besserwisser i sin programledarpulpet och anser alltid att han vet mest... Sorry Malla, jag vet att du gillar honom! =) Men jag kan ändå inte låta bli att titta på programmet och skynda mig att svara innan Jonis för att själv få vara en liten besserwisser här hemma i soffan, ha ha! Klår honom lätt i anatomi och kemi och det tackar jag Gilda Skolan för. Där får man lära sig avancerade grejer ska ni veta!

Så slå på kanal 2 vardagar 19.00 och agera lite besserwisser för en halvtimma! Men det är mycket konstiga frågor oxå...


Besserwisser?

MÅNDAGSLOVE!

Sunday...

Hur har din söndag varit? Min har gått alldeles för fort! Tvätt, veckohandling och matlagning har fyllt min dag.
Hann med en liten tupplur också... Däremellan har jag mest skrotat omkring och inte velat göra nånting egentligen. Visst låter veckohandling seriöst men sanningen är den att det är otroligt smidigt! Vi provade förra veckan med att göra en meny för hela veckan och inhandlade allt som behövdes. Skitsmidigt när man kommer hem trött och
hungrig från jobbet och man vet precis vad man ska laga och allt finns hemma.
Vuxet, I know men vi får väl inse att det är det vi börjar bli nu...

Ska nog klämma ett avsnitt Gossip Girl här nu och avundas Serenas honungsblonda hårsvall. Hon klår i alla fall inte Victoria's secret tjejerna! En vacker dag så...

KRAM!





Dagens tips...

Vill ni åka till Italien kan jag varmt rekommendera Positano som ligger vid Amalfikusten. Var där sommaren 2007 och det var jättevackert. Lite bökigt att ta sig dit men det var det värt i slutändan. Man flyger till Neapel och sen åkte vi buss och efter lite byten, väntan och taxiåkande var vi tills slut framme vid Casa Soriano, huste vi skulle bo i.
Underbart att ha färska citroner och jasmindoftande blomrankor växande i trädgården.

För att komma till stranden var man tvungen att trava nedför ungefär 1 miljon trappsteg. Ni kan ju förstå hur det var när man skulle gå hem... Invånarna i Positano var väldigt duktiga på engelska och jag glömmer aldrig när en kvinna som jobbade på stranden sa till Jonathan första dagen: "You are so white!". Ha ha, vad jag skrattade! Hon ville dock bara väl och informera honom om att det var viktigt att smörja in sig ordentligt, speciellt när man var så vit som han. Italienarna var för övrigt väldigt duktiga på att använda solskyddsfaktor. De smörjde in sig själva och sina barn (speciellt barnen) tills de blev alldeles vita av cremen. Skönt att se tycker jag.

Ni använder väl solskyddsfaktor när ni solar? Hudterapeuten i mig kan inte låta bli att predika men vikten av solskydd kan vi ta i ett annat inlägg...

Författaren John Steinbeck beskrev en gång Positanos skönhet med orden; "Det är en drömplats som inte känns overklig när man är där, men som alltid gör sig påmind när man lämnat den". Stämmer! Här lite bildbevis men tyvärr har jag de flesta bilderna på en annan dator.


Positano i skymning





Vet inte vad jag håller på med här, men visst är husen vackra?



Ni med fotfobi borde ha blundat...


Glöm inte en bra bok!

Så boka resan nu! Om det blir som vi vill åker vi till Italien i sommar igen. Kanske Sardinien denna gång...

LOVE!


tjejkväll hos Linda och nu har vi

MMS

tjejkväll hos Linda och nu har vi efter en god middag huggit in på osten. We just love cheese! Hoppas ni har en lika mysig kväll. LOVE!


gissa vart jag är? Jonis favoritst

MMS

gissa vart jag är? Jonis favoritställe men jag tycker det är sådär spännande. Va mycke roligare när man var liten. Just det! Biltvätten! Sen väger vi upp det hela genom att åka till ikea o då blir jag nöjd! Puss!


TGIF!

Thank God It´s Friday! Skönt med en smygstart på arbetsveckan. Hur ska jag klara av nästa vecka med 5 arbetsdagar...
Har precis varit och tränat och nu ska jag svänga ihop lite Papa Carlos Pastafat. Får väl se om jag får kolla på Let´s Dance ikväll eller om fjärrkontrollen göms undan. Ska allt se till och få min vilja igenom, moahaha! En vacker dag ska jag lära mig dansa quickstep, jag lovar! Om jag så ska vara 75. Ha nu en skön helg och ta hand om varandra!

LOVE!

Happy birthday...

Grattis Johan G! på din födelsedag. Förlåt för alla tidigare år som jag glömt bort dig på din bemärkelsedag.


Du får en Barbietårta, har hört att de ska va goda!

Inlägget krånglade igår, sorry att det blev för sent ändå Johan G!!

Oh my lord...

Hemkommen från bion och jag tyckte jättemycket om Australia. En fin och vacker film! Min sambo tyckte att det var en förutsägbar men underhållande film. Men vilken amerikansk storslagen film är å andra sidan inte förutsägbar? Mig gjorde det i alla fall inget. Så gå och se den om ni vill skratta och gråta lite men ändå må ganska bra när ni går därifrån.

För övrigt hade vi fått ett handskrivet kuvert i brevfacket idag. Inte varje dag man får det, spännande. Men det stod bara våra efternamn på kuvertet så vi blev lite fundersamma. Jo men visst, då har vi fått ett handskrivet brev + lite broschyrer från Jehovas vittnen. Trodde det var för att vi levde i synd (ej gifta men bor ihop...) men de ville bara berätta att de finns, att allt lidande snart är slut och att de har möten tisdagar och lördagar. Då vet vi... Men fint att de faktiskt  tog sig tid och skrev ett handskrivet brev till oss, det är som sagt inte ofta man får det!

Sov gott, imorrn är det fredag! Woho!
LOVE!


Down under...

Nu har jag slutat jobbet och nu blir det bio! Jonis och jag ska gå på Australia. Redan igår planerade jag och redogjorde för honom att jag skulle köpa både popcorn och godis men idag vet jag inte riktigt vad jag är sugen på. Dagens i-landsproblem känner jag! Hmm... Vi får se vad det blir för göttigt, filmen är ju ändå typ 2,45 lång.


Lite choklad får ju alltid plats i magen...

ENJOY!

Dagens finaste...

Så söta! Mer kärlek åt folket!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article4128442.ab

GOD NATT!

I spy...

Tror det är dags att köpa nya glasögon, blått är inte riktigt min färg... Och eventuellt göra ett nose job. Men vad vet jag!



LOVE!


Lilla Hudvårdsskolan...

Använd en peeling 1-2 gånger i veckan (eller så ofta som passar din hud) och du kommer märka skillnad. Det är dock viktigt att man gör det regelbundet och inte bara då och då för att se någon riktigt skillnad tycker jag. Många verkar tycka att det är svårt att komma ihåg att peela sig men mitt bästa tips är: Ställ din peeling väl synligt i duschen i stället för att gömma den i badrumsskåpet. Då ser man den varje dag och man kan lika gärna slänga på lite när balsamet verkar...
En peeling tar bort döda hudceller och rengör på djupet. Du får fräschare lyster och din hud känns smidigare. 
En peeling kan innehålla olika peelande ämnen som syntetiska korn, salt, jojobavaxkorn, kli eller gummikorn.
Det gäller bara att hitta det som passar en själv bäst. Vissa vill ha ordentligt riv men inte alla. Sen kan man justera sin peeling med trycket i händerna då man masserar in den. Massera lättare om du är lite känslig till exempel.
Så ut och leta reda på den peeling som passar just dig, om du inte redan hittat den vill säga!

Andra ord för peeling är exfoliering eller deskvamering. Många kallar det också för "skrubb".



Extra lämpligt är att peela sig innan man smörjer in sig med brun utan sol för att få ett riktigt fint resultat.
Och ni killar bör också peela er regelbundet, glöm inte det!
LYCKA TILL!


Happy Birthday

Förresten, grattis på födelsedagen Lilla Pärlan! Ses på jobbet imorrn.
Over and out.
LOVE!

Spegel spegel på väggen där...

Var ju ute och drack vin med Erika igår. Mkt trevligt! När vi skulle ta oss hem kollade vi först om det gick nån buss från domkyrkan. Icke. Klockan var ju faktiskt i runda slängar 02.00 en måndag som var en afton (egentligen var det ju tisdag eftersom klockan passerat 00.00 men ni fattar vad jag menar!). När jag står fär och kollar in tidtabellen hör jag Erika ge ifrån sig ett förtjust utrop. Hon har då upptäckt att på sidan av busskuren där reklam brukar sitta sitter nu istället en stor spegel! Utan att egentligen bry oss om varför det sitter en stor spegel i busskuren börjar vi självklart posa (Erika värst eftersom hon är en MASTERPOSER!!). Självklart dokumenterade vi detta samtidigt som vi dog av skratt.
Såg senare att det var reklam för Kellogs Special K...






Kladdig kaka...

Har varit en sväng på stan men NK rean tog all vår kraft så vi drog hem och lagade mat. Råkade visst röra ihop en kladdkaka också... Ooops! Nu blir det film och vila i soffan. Jobbångesten har ju börjat smyga sig på
och det känns sådär att börja jobba imorrn. Skulle kunna vara ledig fram till maj ungefär...
Var ute och drack lite vin med Erika igår och lägger upp nån bild senare =)
KRAM!


Quadriceps femoris aj aj...

OMG! (Oh My God för er som inte riktigt har superkoll på förkortningar) Har precis utfört x antal utfall vilket kommer leda till att jag inte kommer kunna gå normalt i morgon... Men ni kan väl det bästa knepet när man har träningsvärk i benen?
baklänges ned för trapporna, funkar skitbra. Så ut i det fina vädret och skaffa er lite träningsvärk så att ni kan
sympatigå baklänges i trappor med mig imorrn =)


Musculus Quadriceps Femoris (fyrhövdade lårmuskeln)

LOVE!

Lilla Hudvårdsskolan...

En bra rengöring är första steget och grunden i din hudvård. Det är också viktigt att man använder en rengöring som är anpassad till ens hudtyp. De fyra olika grundhudtyperna är:

NORMAL - Man har "normal" porstorlek och en "normal" talgproduktion som smörjer huden naturligt men utan att täppa igen porerna. Alla vill ha/tror att de har en normal hudtyp men det är ganska sällsynt...

TORR - Man har små porer och en låg talgproduktion. Alltså inget/lite talg som kan smörja huden på naturlig väg.

BLANDAD - Man har vissa partier med lägre talgproduktion och vissa med högre. Vanligt är att T-zonen har förstorade porer med en högre talgfunktion. Mycket vanlig hudtyp.

FET - Man har en hög talgproduktion över hela ansiktet vilket medför förstorade porer. Man upplever ofta att man blir blank i ansiktet under dagen.

Sedan finns det olika hudtillstånd som man kan behöva ta hänsyn till:
KÄNSLIG
YTTORR
ACNE
MOGEN

Så försök att ta reda på vilken hudtyp (och eventuellt hudtillstånd) du har, om du inte redan vet och använd en passande rengöring. Och snälla rara söta, använd inte duschcreme eller tvål till ditt vackra ansikte! Tvålens pH-värde passar inte alls för vår ansiktshud... Själv använder jag Gilda´s Cleansing Oil, en rengöringsolja som passar alla hudtyper. Man reglerar den bara med vatten. Är man torr tar man mindre olja och lite mer vatten och är man fet tar man mer olja och mindre vatten osv. Superskön rengöring och man känner sig verkligen ren.
Hoppas du också kan hitta din perfekta rengöring!


LYCKA TILL!

Hmmm...

Okej, det funkade att mobilblogga alltså. Men det tog ungefär 24 h för mitt inlägg att hamna på bloggen... Inte bra nog! Men då vet vi att det fungerar med lite fördröjning i alla fall! Har fått i mig en tallrik gröt med psylliumfrön (kallas loppfrön oxå) och nu ska jag kolla upp när Friskis öppnar så kanske Jonis och jag går ner. Angående loppfröna så är dess skal rikt på gelébildande fibrer. När de kommer i kontakt med vätska bildas snabbt ett geléaktigt hölje runt fröet. I magen och tarmkanalen fungerar det sen som ett bulkmedel med en naturligt laxerande verkan =) Geléet anses också ha en skyddande effekt på tarmslemhinnan. Fröet bryts inte ned i kroppen utan går oförändrade genom mag-tarmkanalen. De innehåller ingen näring och saknar därför betydelse ur näringssynpunkt. Prova vet ja! Finns i matvaruaffärer och jag brukar köpa de från Risenta.



Ha en skön söndag! LOVE!

jag måste ju prova att mobil blogg

MMS

jag måste ju prova att mobil blogga. Råkade somna 2.5 h (!) förut så nu är jag superpigg. Hoppas ni sover sött iaf :-) Love L


En till! Jag var ju så duktig...

Okej, det här gick ju fint så vi tar en till! Den här tittar Jonis och jag på flera gånger om dagen och skrattar högt. Låten är ju faktiskt riktigt skön, låter som en pojkbandshit från 90-talet producerad av Timbaland! Man måste  hänga med i texten och vad "Jizz" betyder får ni lista ut själv... Och pass på, nånstans i videon kan man faktiskt få en skymt av självaste Justin Timberlake... Pojkbandens okrönte kung! Me like! Hit it JT!

Ekooooo.....

Vet att de flesta av er redan sett detta klipp då jag säkert visat det för er men jag kan inte få nog av det! Så otroligt charmigt och roligt. Och så är det för att jag ska lära mig hur man får in youtube-klipp på bloggen =) Måste ju lära mig minst en ny bloggfiness varje dag nu...
Så här kommer den (om jag lyckas!). Se och njut!


Strul...

Det strular, försöker lägga upp en inlägg men det vill sig inte. Mina hängivna läsare sitter till ocj med och väntar =) ha ha!Vi får la se vad som händer... Jag är ju ganska ny på det här så ni får ha lite överseende. KRAM

Lunch på stan...



Mötte upp Erika på stan idag för en lördagslunch. Mycket trevligt, tack för en mysig dag på stan Kriken! Vi skulle mötas vid Kopparmärra, den mest vanliga mötesplatsen i Göteborg tror jag. Enda stället man kan stå helt ensam på utan att se dum ut för alla passerande vet att man väntar på nån. När jag stod där och väntade på Erika kom en ung herre gåendes för att hitta en bra plats att ställa sig och vänta på. Det var ingen mindre än Johan G! Vi hängde i gäng lite vid Kopparmärra och snart kom vårt respektive sällskap. Alltså: Kopparmärra, the place to be.
Johan bilden på oss blev inge bra så vi får ta en vid nästa tillfälle, lovar!
Vet inte vad som händer ikväll, Erika kanske övertalar mig att hänga med ut en sväng annars blir det bara lugnt...
LOVE L


Äta bör man annars dör man...(eller så blir man en bitch)



Det är mycket viktigt att jag får i mig någon sorts föda rebelbundet. Och då menar jag verkligen regelbundet! Fråga mina kära vänner eller min sambo... Helst var tredje timma annars blir jag inte att leka med. Mina vänner har lärt sig sedan länge, de ser direkt på min blick att nu är det dags att få i Lina nån sorts energi annars kommer det gå illa. Jag blir också väldigt tyst och stirrar gärna bara rakt fram. Allt för att koncentrera mig på hur jag ska få tag på nåt för att reglera mitt blodsocker.  Lite otrevlig kan jag bli oxå... Jonis har också lärt sig på senare dar och till honom behöver jag bara säga "älskling nu är jag sådär svag i benen igen" och han börjar genast speja efter närmsta McDonalds, ha ha!
Men det är så skönt att veta att jag kan lita på er, en blick räcker likson nuförtiden så tar ni mig till
närmsta Pressbyrå för lite sockerschock.


Underbar buffelmozzarella i Positano, Italien 2007


Gymkortet har inte hamnat i min ägo ännu men jag får väl trava ned snart och fixa det...
Har  varit och köpt nya träningskläder iaf!

LOVE!


I love...

...Människor som har sådana där härligt smittsamma skratt! Ni vet när man till slut inte kan hålla sig själv för skratt för att någon skrattar sådär hjärtligt, högt eller helt sjukt roligt?
Det är ju så befriande att få gapskratta! Sådär så att man kiknar av skratt och bara inte kan sluta. Tyvärr gör man det (i alla fall jag) alltför sällan...
Så: mer gapflabb åt folket!

http://www.youtube.com/watch?v=fU3qT05Q-is

KRAM!


Kör bara kör...


Lina och Jonis - snabbare än skuggan

Idag gäller det. Idag ska jag gå och införskaffa ett gymkort. Har inte haft någon inspiration eller lust på otroligt länge men den sista tiden har den kommit krypandes. Fick ett par nya träninsgskor i julklapp också så nu bara måste jag ju börja! Wish me luck!

LOVE

Trodde aldrig detta skulle ske...



Jaha då har jag startat en blogg...Har kommit på mig själv den senaste tiden med att "tänka i blogginlägg". Händelser som skulle ha passat in på min blogg (som då ej fanns) och bilder som kunde platsat på min icke existerande blogg. Funderade på igår vid tolvslaget om jag skulle orka lägga energi på att ge ett nyårslöfte. Håller dom ju aldrig ändå... Så när Janne (Malmsjö) dragit den där långa harangen om att ringa ut och in sa jag till Jonis: jag ska nog börja blogga. Jonis suckar ofta åt mig då jag sitter med datorn i soffan och läser alla andras bloggar tills den bränner sönder mina knän och han får stoppa en kudde emellan. Tur att jag har dig Jonis. Nu har du fått dig en alldeles egen liten bloggerska! Ha ha!

God fortsättning, vi ses! LOVE


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0