Lilla Hudvårdsskolan...

En bra rengöring är första steget och grunden i din hudvård. Det är också viktigt att man använder en rengöring som är anpassad till ens hudtyp. De fyra olika grundhudtyperna är:

NORMAL - Man har "normal" porstorlek och en "normal" talgproduktion som smörjer huden naturligt men utan att täppa igen porerna. Alla vill ha/tror att de har en normal hudtyp men det är ganska sällsynt...

TORR - Man har små porer och en låg talgproduktion. Alltså inget/lite talg som kan smörja huden på naturlig väg.

BLANDAD - Man har vissa partier med lägre talgproduktion och vissa med högre. Vanligt är att T-zonen har förstorade porer med en högre talgfunktion. Mycket vanlig hudtyp.

FET - Man har en hög talgproduktion över hela ansiktet vilket medför förstorade porer. Man upplever ofta att man blir blank i ansiktet under dagen.

Sedan finns det olika hudtillstånd som man kan behöva ta hänsyn till:
KÄNSLIG
YTTORR
ACNE
MOGEN

Så försök att ta reda på vilken hudtyp (och eventuellt hudtillstånd) du har, om du inte redan vet och använd en passande rengöring. Och snälla rara söta, använd inte duschcreme eller tvål till ditt vackra ansikte! Tvålens pH-värde passar inte alls för vår ansiktshud... Själv använder jag Gilda´s Cleansing Oil, en rengöringsolja som passar alla hudtyper. Man reglerar den bara med vatten. Är man torr tar man mindre olja och lite mer vatten och är man fet tar man mer olja och mindre vatten osv. Superskön rengöring och man känner sig verkligen ren.
Hoppas du också kan hitta din perfekta rengöring!


LYCKA TILL!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0