Gyllene kroppsstrumpa...

1. Agnes var helt sjuukt snygg i sin guldkroppsstrumpa! Studio 54, here we come!

2. Tyckte faktiskt bäst om Malena Ernmans låt ikväll!

3. Får vi skicka Darin med "Se på mig" till Moskva?? Oh my lord, sicken kille...


Fick inte ni också lite Beyoncékänsla? Shake that booty!

Alla goda ting är tre...

OVER AND OUT!

utsikt från svenska mässan där jag

MMS

utsikt från svenska mässan där jag nu sitter och äter lite lunch.


Glasögonorm...

Vad tycker vi egentligen om de här glasögonen? ´
Kommer ni ihåg "Emanuelle" från glasögonomröstningen? Ni hittar den här. Jag har inte riktigt kunna släppa den bågen och när jag fick en ny laddning med bågar att prova slog den ut all konkurrens. Det kanske är meningen att jag och Emanuelle ska vara ett team?
Emanuelle kommer för övrigt från J Lindeberg + notera att jag gjort mitt första bildcollage!

 

UPDATE! Miss med det vita i bakgrunden men det har jag inte lärt mig ännu...Kommer till nästa gång! :)

Jag njuter av ett glas rödvin och

MMS

Jag njuter av ett glas rödvin och i bakgrunden gör Jonis sallad. Jag är förste köttmästare i denna familj och ska snart steka oxfile. Hoppas ni också har en skön fredagkväll! Love


Torsdag...

Jonathan tittar på vampyrfilm med Kate Beckinsale så jag passar på att blogga lite. Vampyrfilmer är inte riktigt my cup of tea... 
Det har inte hänt så mycket spännande idag. Har varit jobb från 08.30 till 19.30. Var inne på skolan både imorse och en sväng nu på kvällen efter säljkursen och typ ingen känner igen mig när jag kommer i privata kläder och utsläppt hår. Jag var tvungen att heja två gånger på mina elever för att de skulle förstå att det var fröken Lina som travade omkring i jeans och knähöga stövlar! De är ju så vana att se mig i uppsatt hår och hudterapeutuniform var eviga dag...

Sitter annars här och planerar morgondagens middag. Jag har bestämt att det får bli oxfilé. Med bakad potatis och en vårig sallad. Mumma! Kolla in den på Allt om Mat´s hemsida här!


Käkade smaskig oxfilé på A Hereford Beefstouw i Köpenhamn!

That´s all for tonight folks! Får väl lägga några ögonkast på den där filmen nu...

LOVE!


Leker lite...

Hittade ett bildredigeringsprogram som jag lekte lite med.
 Åh, vilken ljuvlig bild jag fick till! Ha ha ha!



Måste öva lite mer!

Lilla Alice!

Det visade sig att det inte var en Majken som kom ut. Inne i magen var det en Majken men här ute i stora världen kommer vi få stifta bekantskap med Alice. Välkommen min vän!


Foto: Pappa Bergström (misstänker jag)
Lånat från Anna & Jonas 
blogg

Jag kommer snart och hälsar på!
LOVE!


Min humor...

Nu har Jonas varit sådär rolig igen och mailat mig tokigheter. Detta fanns i min inbox idag, sjukt underhållande tycker jag!
 


Besök Blocket för en närmre titt, denna annons ligger verkligen uppe... Man blir ju otroligt sugen på att köpa denna sängmöbel! Ingår karln i priset eller?

Den andra roligheten är ett klipp från Little Britain. Mycket rolig serie som visats på SVT.



Hoppas ni har samma humor som jag (eller skriver man "som mig"? Lisa aka Språkpolisen, hjälp!)

LOVE!

Språkpolisen...

Idag fyller min fina Lisa år. Grattis!

Tänkte hylla henne med ett språkpolisinlägg. Både Lisa och jag är lite utav språkpoliser och vi har hittat ett gemensamt irritationsmoment i svenska språket. Då pratar jag inte om särskrivningar (ett kapitel för sig...) utan om ang-fenomenet. Detta fenomen är något som stör oss nåt så grymt!


Språkpoliserna!

Några exempel på hur det funkar, man hör det skitofta när viktiga politiker snackar på tv:

"Åh, det är så intressangt att läsa om 1800-talets regenter."

"Vilken distangs sprang Carl Lewis på 80-talet egentligen?"

"Jag ska på konferangs nästa vecka."

Det heter intressant, distans och konferens! Man uttalar det alltså precis som det stavas. Hur svårt kan det vara?!

Peace out!

Flickor vill bara ha skoj...

När jag var liten var Girls just want to have fun min favoritfilm. Jag och min syster kollade på den hur många gånger som helst och sen övade vi in filmens dance moves i vardagsrummet. Med en ung Sarah Jessica Parker i huvudrollen, ahh det var tider det!

Så kolla in klippet och träna in några heta moves till dansgolvet. Jag brukar köra den som kommer 25 sekunder in i klippet. Den är fräck!
Jonis brukar även slänga upp mig som de gör 1.29 sekunder in i klippet...

Lycka till!

Alice? Ella? Majken?


Tadam!! En stolt moster presenterar Baby Bergström, ne hemkommen från BB! Namn var ej ännu bestämt när jag pratade med syster igår.
Sicken skönhet...





LOVE!

Åk hit!

För er som är sugna på en weekend eller en tur till den södra delen av landet ska jag nu rekommendera ett litet paradis. Jonathan och jag tog en tur till Österlen på semestern förra året och vi hittade detta ställe på internet. Vi övernattade tre nätter på Karnelund och det var ett underbart litet Bed & Breakfast i den lilla byn Gislöv precis utanför Simrishamn.
Det drivs av Jan & Peter, två gamla göteborgare så vi kände oss ju verkligen som hemma, ha ha! Den ena av dem var kock och den andra var värd och sprang omkring på snabba ben och såg till att alla bara stormtrivdes och hade det bra.


I just looove them!

Maten var helt sjuuukt god! Vi åt saftigt lamm, kötbullar med mos och fin fiskgratäng. Frukostbuffén var perfekt och efterrätterna och vinet likaså. Jag blir alldeles salig när jag tänker tillbaka på det!
Kolla in deras hemsida och boka genast ett rum! Det var verkligen så vackert och trivsamt.
(Klicka för större bilder)

  

 

 



Vi ska nog boka in en liten weekend i slutet av april. Vi kanske ses!

LOVE!

Paket i repris...

Var och fikade med Linda och Lisa på Espresso House NK efter jobbet. Man kan säga att vi fick se en favorit i repris... Den här mannen nämligen. Vi undslapp paketet denna gång då han stod upp och hade en längre cardigan på sig. Puh!

Morr!

Riktigt hemsk morgon! Den som känner för att pigga upp mig är välkommen med härliga överraskningar!
Det kan vara en resa, blommor eller choklad. Använd fantasin vet ja! ;)



Tar mig en titt på det lilla nyfödda livet emellanåt för att få lite mer energi för en sekund...

LOVE!

Baby Bergström!

Grattis Anna och Jonas!

Idag kom hon! Anna födde en liten tjej 15.10.
52,5 cm lång och 3780 gram tung. Lång tjej det där, hon har ju att brås på!


Moster vill åka till Stockholm NU och snusa det lilla livet i nacken!

Wiiiiii!

Massa kärlek till er tre!!

Det verkar som att det är idag jag

MMS

Det verkar som att det är idag jag ska bli moster! Skickade ett sms till syster igår kväll och skrev att inatt kommer Majken, det känner jag på mig. Imorse ringde hon och sa att det satt igång! Sen va hon tvungen att lägga på för det kom en värk o hon behövde andas... Går här som på nålar nu! Kämpa på Systeryster och hoppas allt går bra! Puss Lillstrumpa


Dagens boktips! Har "bara" läst 17

MMS

Dagens boktips! Har "bara" läst 170 av 640 sidor i denna bok men den är mkt bra. En riktigt ryslig roman som jag fick i födelsedagspresent av mamma förra året! Har tagit lite tid att börja med den bara... Ska plöja några sidor till och sen är det dags att stänga ögonlocken och få lite skönhetssömn. God natt mina kära vänner!


Micke P...

Drömde om Mikael Persbrandt i natt (!) och idag har han ideligen dykt upp på tv. Är detta ett tecken kanske? Kommer jag springa in i Micke P´s enorma bringa på Avenyn imorrn kanske? Mmm, vem vet? Ha ha ha!

Yummy!


LOVE!

Kul kille...

Min systers man Jonas brukar maila mig lite tokiga klipp och liknande ibland, det vet han att jag gillar. Har typ inte kollat min mail på hela februari så idag hittade jag en massa skojigheter från Jonas!

Det första är ett roligt klipp med en liten kille som varit hos tandläkaren och kanske fått liiiite för mycket smärtstillande. Stackarn!


Den andra skojigheten Jonas hittat på är att han lagt bacon på min blogg... Kul kille! ;)
Så här ser det ut:



Han är då för rolig den där Jonas Bergström!
Och tycker ni att jag är seg på att uppmärksamma mail så är det för att jag kollar den så sällan... Sorry!

PUSS!

Melodifestivalen...

Lili & Susie: 1989 ringde och vill ha scenkläderna tillbaka...

Trummisen i H.E.A.T:  Balettakademien ringde och vill ha tightsen tillbaka...


"Tvivelaktiga genitalier " som Jonis uttryckte det igår kväll...

LOVE!

All hearts day...

När jag lämnade vårt hem igår morse var det ingen vacker syn. Vi åkte direkt till Jonis föräldrar efter jobbet där vi serverades utsökt oxfilé och tiramisu. Tack!
Vi sov över där och på väg hem idag tänkte jag på all disk som väntade på diskbänken. Blä! Stiger in genom vår ytterdörr och i hallen står en vas med rosor och Jonis håller helt plötsligt två Madonna biljetter i handen! Weiiii! Me like! Han har åkt hem tidigare från jobbet igår för att köpa rosor och städa vårt hem.
Naaaw! That´s my boy!

 

Nu måste jag ut på stan för att hitta en passande liten present till Jonis. Har inte hunnit ännu! Dålig flickvän... Ha ha!

All kärlek till er på Alla Hjärtans Dag!
PUSS


Lina + Jonathan = sant 4-ever

Okej det här blev ett riktigt äkta cheesy kärleksinlägg, sorry alla singlar. Önskar er all lycka med att hitta den rätte!


God morgon från ett kallt Göteborg

MMS

God morgon från ett kallt Göteborg. Är det idag Majken ska födas kanske? Fredagen den 13, men vem tror på skrock?! Ha en bra fredag och gå inte under några stegar nu... Ha ha!


En suddig jag önskar en trevlig kv

MMS

En suddig jag önskar en trevlig kväll! KYSS!


Is it a keeper?

Travade in på H&M idag på lunchen. Har spanat in en jacka en längre tid nu och tänkte bara gå in och kolla om den fanns kvar. I entrén möts jag av en manlig och trevlig anställd som delar ut rabattblad. "20 % rabatt idag, varsågod!" sa den lille mannen i entrén och jag insåg ju att detta var ett tecken! Jag jobbar mycket med tecken... Ni vet om man spanat in en tröja och så finns det bara en kvar i den storleken man vill ha, ja då är det ett tecken på att man ska köpa den. Den bara hängde ju där och väntade på just mig!

Tillbaka till jackan. Den fanns kvar i två storlekar. Tog min normala storlek till närmsta spegel och krängde av mig min (förbannade) vinterjacka. Tjoffs på med den tunna vårjackan! Den är fin, mycket fin. Känner mig lite som en prinsessbakelse. Men är det bra eller dåligt? Vill liksom bara snurra runt och trippa som en ballerina. Dock var den lite liten. Kränger på mig den större storleken vilket känns lite som ett nederlag...

H&M måste ha gjort jackorna mindre i storleken tänker jag.
Min väninna har faktiskt den här modellen fast i tjockare kappa och hon fick faktiskt också gå upp en storlek tänker jag.

Kände mig i alla fall hur snygg som helst när jag provade den på lunchen. Kom hem och visade den för Jonis som tyckte den var en keeper. Men nu börjar jag fundera. Ser och känns inte jackan lite stor ut... Jä, jä!
Vad tycker ni? Is it a keeper? (klicka för större bild)

  
Med och utan blixt... Den är typ grönbeige, syns inte riktigt. Lite volangig nedtill, som en balongkjol.

LOVE!
Och Ove: Hemskt ledsen att jag återigen glömde bort att ringa på din födelsedag. Jag skäms! Dubbel love till dig :)

Make me up!

Sminkade min frisör Natalie idag. Hon blev (är) vacker som en dag med en vårig lila makeup. Lila ögon med lite auberginefärgad markering längs franslinjen. Syns lite dåligt på denna bild tyvärr. Fräscha rosiga kinder och ett rosa men mjukt och diskret läppstift med glans ovanpå. Voila! Allt smink kommer från FACE. Tog ca 10 minuter för Natta var på språng som vanligt! Ha ha! Ni hittar henne på Elips Hårstudio här i Göteborg.




Lite inspiration inför våren




LOVE!


Man skriver väl inte avenyen eller

MMS

Man skriver väl inte avenyen eller? Avenyn hade jag skrivit iaf...


Stuvade...

Efter en jobbig arbetsdag tänker jag unna mig stuvade makaroner. Det kan vara bland det godaste man kan äta. Så här beskrev min syster mig i deras bröllopsprogram, ni vet där man skriver lite kort om alla gäster:
"Lina Lindbäck - Annas lillasyster. Pannkakor och stuvade makaroner byggde denna vackra kropp. Ser till att storasyster använder rätt krämer, utbildar annars blivande hudterepeuter." Ha ha ha! Mycket sant...

Jag är typ uppfödd på stuvade makaroner. När jag var liten gick jag inte på dagis, utan hos mormor och morfar. Där hängde jag i gäng på dagarna vilket var underbart! Lunchen som oftast intogs tillsammans med morfar efter att han kommit hem från järnverket bestod av stuvade makaroner, pannkakor eller panerad torskfilé med mosad potatis (mkt smör skulle det vara). Jag kommer ärligt talat inte ihåg att jag åt nåt annat som liten... Säkert lagade ju mormor annan mat också men detta är vad jag kommer ihåg. Och de stuvade makaronerna har hängt med länge. KJ och jag brukade ofta åka hem efter skolan och göra stuvade och bara moffa.

Jag har till och med fått ärva mormors makaronkastrull och träslev som hon alltid använde när jag var liten. Dessa ska gå vidare i arv till mina barnbarn! Ha ha!


"This träslev was made for stirring..." (melodi: these boots are made for walking)

Recept
1 liter valfri mjölk (brukar lyxa till det med röd mjölk ibland...)
5-6 dl gammeldags ideal makaroner (måste vara gammeldags!)
Lite salt
Några matskedar strösocker (gör hela grejen!)

Koka upp mjölken. Häll i saltet. Håll koll på mjölken så att den inte bränner fast. Häll i makaronerna. Rör hela tiden, låt det ej bränna fast. Låt småputtra under ca 20 minuter eller tills all mjölk kokat in. Sockra lite under tiden och lite på slutet.
Servera med falukorv eller köttbullar och njut!


Bäst att ha två paket hemma om det skulle bli kris...

För att sammanfatta detta kan vi säga att stuvade makaroner är inte bara gott, det är även ett kärt barndomsminne. Och att blogga samtidigt som man tillagar dem var ingen bra idé, de bränner fast. Tur att Jonis är så bra på att diska!

LOVE!

#%=***"!%&>

Shit pommes vilken tråkig helg. Till och med Melodifestivalen var ju ett sömnpiller... Tråkig helg med undantag att jag var och käkade tapas med KJ och Andreas. Inte på Manana dock för där var det fullt som vanligt! Jonathan hade fortfarande feber och orkade inte följa med. Synd! Å andra sidan vet jag inte riktigt vad jag vill ska förgylla mina helger. Vet bara att denna kommer gå till historien som den mest händelselösa helgen typ...
Idag har det tvättats och städats. Jag har varit duktig och dammsugit under saker och ting och inte bara runt.

Och nästa helg är det Alla Hjärtans Dag. Vad fanken ska man göra då då? Okej, jag är på riktigt dåligt humör idag som ni kanske märker. Tycker nog mest lite synd om mig själv för att jag haft så tråkigt och för att veckan som var var ganska crappy. Nya friska tag! (yeah right...)
Jag har pms, är hungrig och uttråkad. Hur illa kan det bli?! Ro hit en chokladkaka nån så kanske jag blir gladare...


Anna, du kan väl ringa och säga att vattnet gått eller nåt så att nånting spännande händer denna helg?

Peace out


Ta mig till ett varmt land och lått mig gå barfota på en vit strand så kanske, kanske att jag blir på lite bättre humör.

Saturday+tapas...

Lördag idag. Sov till 10.00 och har nu avnjutit en god frukost med hallon/boysenbär youghurt och västgöta kloster ostmacka. Yummie! Har nu slagit mig till ro i soffan med datorn i knät. Läser diverse bloggar och chillar. Inga måsten idag vilket känns så skönt.

Kanske tar en sväng till Manana ikväll med KJ och Andreas. Manana är Göteborgs bästa tapasrestaurang enligt mig och många av mina vänner! Dit måste ni gå om ni kommer på besök till Gbg. Maten är skamligt billig och sååå god. Ostfyllda vetetortillas med aioli, vitlöksstekta champinjoner, supergod chistorrakorv och man får helt sjukt mycket av de friterade bläckfiskringarna (jag äter inte dessa men Linda W och Jonis loves them!). Man är helt salig när man går därifrån några glas cava och en proppfull tapasmage senare... Det tråkiga är att fler än vi upptäckt detta ställe så det är typ alltid fullt när man ringer för att boka bord en vecka i förväg. Morr! Ikväll får vi satsa på drop in-borden. Sen får vi dra hem för att kolla in årets Melodifestival! I like!


Hoppas ni får en skön lördag!
LOVE


Vad ska tummen heta?

I morgon den 6 februari är det tänkt att jag ska bli moster. Men man vet ju aldrig hur de där små liven tänker. Han/hon kan ju lika gärna bestämma sig för att det är himla mysigt  och bekvämt där inne i syrsans mage och stanna några eller många dagar till... Hur som helst så har min syster och Jonas (ja, de är gifta så det är ingen liten bastard som kommer kika ut) en namnomröstning på deras lilla blogg. Så gå in och rösta vet ja! Jag tror ju att det är en liten Majken där inne, men vem vet?!

http://blog.bergstrom.eu/

Ryssan: Glöm nu inte att skicka ett sms när det börjar bli lite action och ett när ungen glidit ut!

 
Ja, det är riktigt att de här två ska bli föräldrar... Moster Lina får nog åka till Stockholm ofta och styra upp det lilla barnet! Ha ha ha!

LOVE LOVE LOVE!

Sjukling...

Igår drabbades Jonis av kräksjukan så idag efter jobbet ska jag gå och handla nyponsoppa och coca cola. Stackars Jonis, han var inte så stursk igår inte. Blek som ett lik verkligen efter att ha snackat lite med toalettkaklet... Då blir man så där moderlig och vill badda med kall handduk och stryka på ryggen. Jag bäddade ner honom i soffan med raggsockar och hinken tryggt vid sidan om på en liten handduk.

Det var helt sjukt länge sen jag hade magsjukan och jag hoppas jag slipper den ett tag till! Peppar, peppar...
Jonis fick nöja sig med en klapp på huvudet innan vi somnade igår. Jag har inte tid att bli sjuk nu med stundande examen på skolan och allt!

Krya på dig babe, nyponsoppan kommer efter 17.00!


Ett dubbelrum tack!

Roligt 1: Att reseledaren stavar sitt namn Khoffe...
Roligt 2: Hur f*n kan man ha missat innebörden av "dubbelrum"? Hallå!!

Till slut så...

Ungefär 20.58 igår kväll gav Jonis upp och gick och köpte godda i utbyte mot att jag gjorde matlådor och diskade kvällens disk. Sen moffade vi till tre avsnitt Entourage och sen mådde jag illa... Då var det inge gott med godis längre. Ångrade att jag tjatat så.

LOVE!


Gå du, nej du, nej du...

Just nu bekämpar Jonis och jag en kamp i soffan. Vem som ska gå till lilla kiosken och köpa godis! Den ligger typ hundra meter ner på gatan men det är helt sjukt att det kan vara så jobbigt att ge sig iväg. Såhär låter det ungefär:

Jonis: Gå och köp godis nu Lina.
Jag: Nej gå du, jag orkar inte.
Jonis: Nej då skiter vi idet, jag kan hålla mig.
2 minuter senare.
Jonis: Gå du då Lina.
Jag: Men jag gick sist!
Jonis: När då?
Jag: Kommer inte ihåg när det var men jag vet att jag gick sist...
Jonis: Sluta nu, jag gick sist.
Jag: Men jag har typ diskat tre gånger i rad nu!
Efter ytterliggare 2 minuter...
Jonis: Om vi gör såhär då. Jag går....Om du följer med.
Jag: Okej då!
Jonis: ha ha, jag hade fingrarna i kors, det betyder att du får gå själv!
Jag: Ah mä... Spegel! Spegel! (funkar kanske bara när man pekar finger?)
Jonis för två minuter sedan: Kom då så går vi nu då.
Jag: Jag skriver ett inlägg och måste skriva klart. Jonis buttar på datorn med foten för att jag ska sluta.
Jonis: Ska vi gå så går vi nu!
Jag: Ska bara skriva klart!

Vi får väl se om han fortfarande vill gå nu....

Lilla Hudvårdsskolan...

Dagens uppmaning i Lilla Hudvårdsskolan: Forma dina bryn!
Ett par välformade bryn kan lyfta även det tröttaste ansiktet. Välformade bryn öppnar upp din blick och ger ett fräscht intryck. Med forma menar jag plocka eller noppra ögonbrynen. Jag föredrar "forma". En hudterapeutarbetsskada...

Enligt det klassiska måttet ska man med hjälp av en penna eller penselskaft utgå från näsvingen hela tiden.
Låt skaftet peka rakt uppåt. Där ska brynet börja. 
Placera skaftet mitt över ögats pupill. Här ska brynets högsta punkt vara.
För skaftet vidare mot den yttre ögonvrån. Här ska brynet sluta.



Tänk er formen av en måsvinge så har ni ett klassiskt bryn. Personligen föredrar jag lite fylligare bryn och inte smala streck. Många av er kanske har "plockat sönder" era bryn och önskar fylligare bryn. Prova då att ha brynen på utväxt. Det blir faktiskt jättefint om brynen får återhämta sig men man får ha lite tålamod. Därefter kan man skapa en ny form.
Forma aldrig dina bryn ovanifrån utan skapa alltid formen underifrån.

Ni killar bör också se över era bryn! Det behöver inte bli smala "tjejbryn" men plocka lite då och då för att undvika ett unibrow eller McDonald's M mellan ögonen... Big no no!


Ta även lite under brynet för att få en mer markant form men behåll er manliga brynform.


Det är inte Jonis på bilden, men självklart formar han sina bryn regelbundet...

Tycker ni att det är svårt att få till en bra form, gå då till någon som kan detta för att få en ursprungsform. Denna kan man sen hålla efter själv genom att plocka brynet underifrån hemma. Bra ljus är ett plus! 

Lycka till!





The Holiday!

Om ni inte redan tittar, slå genast på trean och kolla på The Holiday! En underbar film. Läser ni detta inslag i efterhand: Gå och hyr, ladda ner, köp den eller hur ni nu gör! Jude Law will make your day...



LOVE! I ALL ÄRA...

Jag fattar inte grejen...

Var en sväng på Johannebar igår kväll och på hemvägen passerade vi en butik med den här skylten utanför:


Jag förstår inte riktigt kopplingen. Mobilservice och en mumie...?

Gör ni? Roligt hade vi i alla fall när vi såg det!


Ha en skön söndag! Här lyser solen men jag ligger bara inne och myser i soffan. Varför är det alltid soligt på söndagar när man bara vill ligga inne och göra ingenting. Man får ju så dåligt samvete... Och där kom dagens I-landsproblem! 


RSS 2.0