Munchkin...

Hörde talas om en kattras tidigare i veckan som heter Munchkin och kollade upp den på Youtube och Wikipedia.

Läste följande:

Munchkin är en kattras med extremt korta ben till följd av akondroplasi, och påminner lite om en tax. En munchkinkatt är dålig på att hoppa och är dåligt anpassad till ett utomhusliv, varför den klarar sig bäst som innekatt. Kattvänner är oense om ifall mutationen medför problem för katterna eller inte. Rasen är inte godkänd av SVERAK.

Kattrasen uppkom 1983 då en kvinna fann en extemt kortbent dräktig katt under en husvagn i Louisiana. Den hade anlag för akondroplastisk dvärgväxt och hälften av ungarna var kortbenta, och man började avla fram katter av denna typ.

Namnet kommer från filmen Trollkarlen från Oz (1939)

Jag är ju verkligen ingen kattmänniska men tyckte att detta var lite intressant ändå. Kattskrället är ju otroligt söt men man tycker ju lite synd om den då frambenen är så otroligt korta och bakbenen snäppet längre. Vad jag förstår så finns den inte i Sverige. Intressant att den hittades under en husvagn i Louisiana. Trailer trash = inavel, både när det kommer till människor och katter tydligen... (alla mina amerikanska fördomar är från filmens värld)



Det var all kattinformation för idag. Over and out.
LOVE!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0